Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
. .

 

Θέμα: «Λήψη μέτρων προστασίας και ανακούφισης από την εξάπλωση της νόσου του καταρροϊκού πυρετού, που έπληξε το ζωικό κεφάλαιο της Λήμνου»

Την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας και ανακούφισης από την εξάπλωση της νόσου του καταρροϊκού πυρετού, που έπληξε το ζωικό κεφάλαιο της Λήμνου και κατ’ επέκταση την παραγωγή, ζητά ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Λέσβου κ. Ν. Σηφουνάκης με Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. 

Όπως σημειώνει στην Αναφορά, με βάση την ενημέρωση από τους κτηνοτρόφους της Λήμνου, αλλά και ύστερα και από σχετική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λήμνου, είναι αναγκαίο να εξετασθούν μια σειρά από μέτρα για την άμεση αποζημίωση των κτηνοτρόφων που έχουν πληγεί, την χορήγηση ειδικών εντομοαπωθητικών σκευασμάτων για ψεκασμούς σε ζώα και ποιμνιοστάσια, επιδότηση ζωοτροφών για την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους εκτροφής, ψεκασμούς σε έλη και λιμνάζοντα νερά, καθώς και άμεση στελέχωση της κτηνιατρικής υπηρεσίας προκειμένου αφενός να είναι σε θέση να διενεργεί απρόσκοπτα τους ελέγχους, αλλά και να μπορεί να παράσχει την αναγκαία επιστημονική υποστήριξη.

Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της Αναφοράς

 

  

ΑΝΑΦΟΡΑ

 

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γ. Καρασμάνη

 

Θέμα: «Λήψη μέτρων προστασίας και ανακούφισης από την εξάπλωση της νόσου του καταρροϊκού πυρετού, που έπληξε το ζωικό κεφάλαιο της Λήμνου»

Όπως ενημερώθηκα από κτηνοτρόφους της Λήμνου, και ύστερα και από σχετική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λήμνου (επισυνάπτεται ο Αριθμ. Απόφασης 340/2014), απαιτείται άμεσα η λήψη μέτρων προστασίας και ανακούφισης από την εξάπλωση της νόσου του καταρροϊκού πυρετού, που έπληξε το ζωικό κεφάλαιο και κατ’ επέκταση την παραγωγή.

 

Ειδικότερα, παρακαλώ να εξετάσετε και να με ενημερώσετε για το αποτέλεσμα, μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών σας, όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση αποζημίωση των κτηνοτρόφων που έχουν πληγεί, την χορήγηση ειδικών εντομοαπωθητικών σκευασμάτων για ψεκασμούς σε ζώα και ποιμνιοστάσια, επιδότηση ζωοτροφών για την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους εκτροφής, ψεκασμούς σε έλη και λιμνάζοντα νερά, καθώς και άμεση στελέχωση της κτηνιατρικής υπηρεσίας προκειμένου αφενός να είναι σε θέση να διενεργεί απρόσκοπτα τους ελέγχους, αλλά και να μπορεί να παράσχει την αναγκαία επιστημονική υποστήριξη.

 

 

Ο ΑΝΑΦΕΡΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

 

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ